Gebelikte YENİLMEMESİ gerekenlerLokman Hekim Hastaneler Grubu Oluşturuldu: 2017-01-06 10:20:54
Görüntü Sayısı: 1214

Gebelikte YENİLMEMESİ gerekenler

Gebelikte YENİLMEMESİ gerekenler

KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ: Çiğ veya az pişmiş kabuklu deniz ürünleri birçok bakteriyi barındırdığı için önerilmemektedir.

AZ PİŞMİŞ ET: Gebelikte iyi pişmiş etler yenilmesi gerekir.

KAHVE: Yakın zamana kadar gebelere yasaktı ancak, artık az miktarda tüketilmesinde sakınca görülmemektedir.

ALKOL: Gebelikte alkol kullanılmamalıdır.

BALIKLAR: Omega yağ asitleri içerikleri nedeni ile çok faydalı bir besin olmasına karşın civa miktarı fazla olan balık türlerinin tüketilmesi bebek için tehlike oluşturmaktadır. Doğru balığın seçimi ve miktarı önemlidir.

ÇİĞ ET: Her türlü çiğ et içeren mahsullerden gebelikte uzak durulması gerekmektedir.

TİRAMİSU: Pastörize yumurta ile yapılmayan tiramisu gebelikte tüketilmemelidir.

SEBZE VE MEYVELER: Gebelikte bol bol tüketilmeli... Ancak hijyen çok önemli bol su ile çok iyi yıkanmalıdır.

MEYVE SULARI: Gebelikte bol bol tüketilmeli ancak, büfelerde ve marketlerde gün boyu temizlenmeyen hijyeni bozuk meyve sıkma makinelerinden uzak durulmalı. Evde hijyenik koşullarda sıkılmış meyve suları bol bol tüketilmelidir.

HAMUR: Çoğu zaman evde yapılan pasta ve keklerin çiğ yumurta içeren hamur halinin tadına bakılır. Bu alışkanlıktan gebeler vazgeçmelidir. Çok az miktar bile olsa bunu gebeler yapmamalıdır.

30 Nisan 2013


Bu yazı Lokman Hekim Hastaneler Grubu tarafından yazıldı ve 1214 kere izlendi.


Yorumlar

Yükleniyor...


İlgili Makaleler