SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN SU TÜKETİMİNİ ARTTIRINLokman Hekim Hastaneler Grubu Oluşturuldu: 2016-12-16 07:26:53
Görüntü Sayısı: 1504

SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Havaların soğumasıyla çoğu kişide su tüketimi hızla azalmakta. Su, günlük metabolik aktivitemizin yavaşlamadan devam edebilmesi için baştan ayağa tüm hücrelerimizin ihtiyaç duyduğu en temel maddedir.

SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN SU TÜKETİMİNİ ARTTIRIN

Yazın havaların ısınmasıyla birlikte artan su tüketimi sonbaharın gelmesiyle birlikte düşüş gösteriyor. Yazın su tüketimini arttırmak ne kadar doğru bir davranışsa kışın su tüketimini azaltmak hatta hiç tüketmemek bir o kadar yanlış bir davranıştır.

Bu durum soğuk algınlığı hastalıklarının arttığı bir dönemde hastalığa yakalanma riskini de katlayarak arttırır.

Ne kadar az su içersek vücut direncimiz de o kadar düşer.

Çay ve kahve tüketimi hastalıklara da davetiye çıkartıyor.

Yetişkin bir insanın günlük su ihtiyacı yaklaşık iki litre civarıdır. Çay ve kahve tüketimiyle günlük su ihtiyacı karşılanmaz, bu iki içecek idrar söktürücü etkiye sahip olduğu için aksine vücuttan daha fazla sıvı atılmasına sebep olur, bu nedenle de hücreler ihtiyacı olan sıvıyı yeteri kadar kullanamaz. Bu da vücut direncini düşürerek başta grip olmak üzere kış hastalıklarına davetiye çıkarır.

Ayrıca genel olarak az su tüketimi böbrek fonksiyonlarını da yavaşlatıp bozabilir.

Sık sık idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorsanız,

Böbreklerde kumlanma ve taş birikimi durumu sık sık tekrarlıyorsa günlük tükettiğiniz su miktarını tekrar gözden geçirmenizde fayda var, muhtemelen günlük 2 litrenin altında su tüketiyorsunuzdur.

Kışın su tüketmekte zorlanıyorsanız, suyu biraz ısıtabilirsiniz. Tekbaşına içmek sıkıntı yaratıyorsa çay kahve yerine mesela aşağıdaki tarifi uygulayarak su içmeyi biraz daha zevkli hale getirebilirsiniz.

Özellikle sabahları uyandığınızda güne başlamadan 1-2 su bardağı su içmek bağırsak faaliyetlerinizi de düzenleyecektir.

Unutmayın su sağlıktır...

Tarif: 1,5 lt kadar kaynamış suyun içine 1 kabuk tarçın, kabuklarıyla birlikte dörde bölünmüş 1 orta boy elma ve 1 orta boy limonu da ekleyin 30 dk üstü kapalı bir şekilde bekletin sonra süzerek gün içinde tüketin.


Bu yazı Lokman Hekim Hastaneler Grubu tarafından yazıldı ve 1504 kere izlendi.


Yorumlar

Yükleniyor...


İlgili Makaleler